Vanlige spørsmål

Vanlige spørsmål om Photizo ®

Har LED lysbehandling noen bivirkninger?
Photizo ® har blitt optimalisert for å gi en optimal dose av nær-infrarødt lys for behandling av flere skadetilstander, beregnet med at man behandler en til to ganger om dagen. Behandling med Photizo ® lysterapi flere ganger om dagen, er ikke ubehagelig og forårsaker ikke smerte, men det kan føre til skaden leges saktere. Det er også slik at noen pasienter med smertefulle tilstander føler økt smerte når de blir behandlet, men dette forsvinner vanligvis i løpet av få minutter og etterfølges av en smertelindrende effekt.

Kan bruken av LED lysterapi forårsake kreft?
Nei. Ingen kreftfremkallende effekter av koherent lys i det nær-infrarøde spekteret ble registrert.
Kan man behandle seg med Photizo ® under svangerskap/graviditet?
Virkningen av Photizo ® har ikke blitt testet på gravide eller på dyr. Selv om fosteret ikke kan bli negativt påvirket av lyset, anbefaler vi ikke å behandle med Photizo ® i områder nær fosteret.

Kan LED lysterapi påvirke skjoldbruskkjertelen?
Det er ingen kjente bivirkninger i behandlingen av skjoldbruskkjertelen med LED lysterapi, men fordi skjoldbruskkjertelen er en følsom kjertel bør man unngå å behandle direkte på det området. En betydelig økning av aktivitet i skjoldbruskkjertelen har blitt rapportert i en rapport om LED lysterapi. Vi anbefaler at du plasserer et objekt foran skjoldbruskkjertelen som lyset ikke kan trenge igjennom, hvis du behandler området rundt den.

Kan Photizo® brukes til å linde smerte ved betennelse i ledd?
Photizo® har en smertelindrende effekt hos de fleste pasienter som lider av leddsykdommer som artritt/leddbetennelser. Photizo® lysterapiinstrumentet reduserer ikke bare smerte, det hjelper også kondrocyttene å spre seg, og dermed muliggjør oppbyggingen av leddene.

Kan Photizo® brukes av/på epileptikere?
Noen studier viser at pulserende synlig lys ved frekvenser mellom 5-10Hz kan forårsake epileptiske anfall. Photizo® pulserer ikke på de frekvensene, men epileptikere (som alle andre) bør unngå å se direkte inn i lyset fra proben.

Kan man behandle små barn og dyr med Photizo®?
Det er ikke blitt vist noen negative effekter når du har behandlet vekstsoner hos unge dyr. Små barn og dyr kan trygt behandles med Photizo®, hvis du følger nøye behandlingsprotokollen.

Kan Photizo® brukes av/på kreftpasienter?
Lysterapi kan verken forårsake eller forverre kreft. Imidlertid har man effektivt kunnet lindre bivirkningene av kreftbehandlinger med Photizo®, spesielt mukositt som er en smertefull bivirkning av strålebehandling.

Kan Photizo® brukes av/på diabetikere?
Ja, Photizo® ble i grunnen laget med sikte på behandling av vanskeliggrodde/slow-healing diabetiske sår. Diabetespasienter har sår som leges sakte eller ikke leges i det hele tatt, og noen lider av nummenhet i hender og føtter. Disse pasientene har fått mye hjelp av Photizo®. Det er viktig å behandle sår, kutt eller skrubbsår umiddelbart etter at ulykken har skjedd for å sikre at sårene gror raskt og for å minske risikoen for infeksjon.

 

Vanlige spørsmål om Warp 10®

Hva betyr WARP?
Warfighter’s Accelerated Recovery by Photobiomodulation

Hva er forskjellen mellom LED og laser?
Laser er koherent lys, (elektromagnetiske bølger som har samme bølgelengde og et fast faseforhold). De har et lite dekningsområde. Det finnes kontraindikasjoner og behandlingsintrumentene er ofte svært kostbare.

LED er et inkoherent lys (elektromagnetiske bølger som har samme frekvens, men en tilfeldig eller skiftende fase). Det har et stort dekningsområde. Det er lite eller ingen kontraindikasjoner og behandlingsinstrumentene er rimelig.

Jeg har sett pressemeldinger fra NASA om denne teknologien og lysbehandling, og forskjellige lysbehandlingsenheter annonseres med link til NASAs teknologi. Hvordan kommer WARP 10 ® från Quantum Devices, Inc, inn i bildet?
Quantum Devicec, Inc. har utviklet HEALS® (High Emissivity Aluminiferous Luminescent Substrat) teknologien for NASA. Denne teknologien er det som gjør at Quantum Devices kan bruke LED energinivåer på 60 MW/cm2, som er den energien som i følge forskning, er mest gunstig for smertelindring. Konkurrenter henviser gjerne til NASA og deres studier for å vinne tillitt, men det er viktig å vite at WARP 10 er det eneste FDA-godkjente behandlingsinstrumentet som bruker HEALS teknologien som ble utviklet for og brukes av NASA og DARPA. Vi har det eneste fotobiologiske systemet som finnes på NASAs Hall Of Fame.

Hva er PBMT (Photobiomodulation Therapy)?
Photobiomodulation Therapy (PBMT) er prosessen for å modulere organeller i kroppen med bølgelengder med bestemt fotoenergi for å øke respiratorisk metabolisme, minke den naturlige betennelsesreaksjonen, framskynde restitusjon av skaden eller stress på cellenivå og øke sirkulasjonen.

Hvor mye lysenergi kreves for PBMT (Photobiomodulation Therapy)?
NASAs forskning har fastslått at mengden energi som kreves for å produsere pålitelige resultater PBMT, må være 0050 W/cm eller høyere (eller 50mW/cm2 = 50 milliwatt per kvadratcentimeter).

Hvor lang behandling kreves for pålitelig PBMT (Photobiomodulation Therapy)?
NASAs forskning har fastslått at minimumsdose for bølgelengder mellom 650 nm (nanometer) og 950 nm er 4 joule/ cm2 (en 80 sekundersdose med WARP 10®) med en stråleeffekt på 50 mW/cm2. De har også oppdaget at effekten avtar etter ca 8 joule/cm2 (to 80 sekundersdoser) ved stråleeffekt på 50 mW/cm2.

Hva innebærer stråleeffekt?
Stråleeffekten definers ut fra den totale kraften som utstråles fra en kilde (lampe, LED (Light Emitting Diode), laser etc.) og transporteres gjennom en overflate eller treffer en overflate. Stråleeffekt måles i watt (W).

Hva er irradians?
Irradians, innstrålingstetthet, er den elektromagnetiske strålingen som per tid og areal faller på et referanseplan – beskriver mengden stråleeffekt.

Hva er en Joule?
Oppkalt etter James Joule (1818-1889), den engelske fysikeren som demonstrerte den mekaniske tilsvarende varme, gir Joules en tidsdimensjon til energi eller kraft. En joule tilsvarer en watt strøm som stråler eller sprer seg i et sekund. For eksempel er en joule en energienhet som er lik et watt-sekund. I dag kan den vanligste bruken av begrepet finnes på overspenningsbeskyttelse, som vi kjøper for å beskytte våre datamaskiner og annet elektronisk utstyr. En god tommelfingerregel er, jo større antall joule, desto mer overspenningsbeskyttelse har enheten. I PBMT definerer joul den totale dosen som kreves for å oppnå ønsket effekt. WARP 10® spesifiseres i joule per cm2 for å sikre en jevn dosering over hele det eksponerte området.

Hva er NIST (National Institute of Standards and Technology)?
The National Institute of Standards and Technology (NIST) ble grunnlagt i 1991. Det er en ikke-regulert føderal myndighet innenfor amerikanske handelsdepartementets teknologiadministrasjon. NISTs oppdrag er å utvikle og fremme målinger, standarder og teknikk for å forbedre produktivitet, forenkle handelen og forbedre livskvaliteten.

Ved hvilken bølgelengde arbeider WARP 10®?
WARP 10® arbeider på bølgelengde 670 nm (nanometer), det nære infrarøde spekteret.

Hva gjør bølgelengdene?
Denne bølgelengden har vist seg å trenge inn i flere organeller (del av cellen: en spesifikk del av cellen som har sin egen funksjon, f.eks kjernen eller mitokondrien) i menneskekroppen.

Hvorfor drives den av batterier?
WARP 10® ble utviklet for militæret. Amerikanske militære styrker kan kjøpe AA-batterier hvor som helst i verden.

Hvordan fungerer det?
Det har vist seg at denne bølgelengden kan trenge dypt inn i cellens mitokondriet (cellens energisenter) og stimulere produksjonen av ATP- og RNA-syntese.

Hvilke er de FDA-godkjente indikasjonene for bruk?
WARP 10® er en høyintensiv, håndholdt, bærbar LED (Light Emitting Diode) enhet, for behandling av kronisk smerte ved å gi energi i nær-infrarødt (nær-IR) spektrum. Dette inkluderer: Lindring av muskel- og leddsmerter, artritt og muskelspasmer; lindre stivhet, fremme avslapping av muskelvev og for å øke blodsirkulasjonen lokalt i det området som behandles.

Hva skiller WARP 10® fra de andre LED lysbehandlingsinstrumentene på markedet?
WARP 10® er ikke utformet med LED-pærer. Den har overflatemonterte chips på en motor som kan drive lysdiodene 4,5 ganger hardere enn bransjestandard. Selskapet utviklet ”the thermal heat sync” for å trekke varmen bort fra lysdiodene. Enheten starter ikke når temperaturen når 41ºC. Vevsskade kan oppstå ved 42 ºC. Enheten trenger inn til en dybde på 23 cm av mykt vev.

Hvor ofte kan jeg bruke WARP 10®?
Så ofte du vil og på så mange områder du vil. Lyset kommer bare til å lede til positive effekter for smertelindring. Det har aldri funnet noen indikasjon på bivirkninger. Dette faktum gjør at WARP 10® er ideell for lindring av kroniske smerter.

Kan WARP 10® hjelpe meg med («min tilstand»)?
WARP 10® er en håndholdt behandlingsenhet som brukes for behandling av kroniske smerter ved å tilføre energi i det nær-infrarøde spektrum for en midlertidig lindring av muskel- og leddsmerter, lindre stivhet, fremme avslapping av muskelvev og for å midlertidig øke blodsirkulasjonen lokalt i det området som behandles.

Hvor nære huden skal jeg holde WARP 10®?
For best resultat bør WARP 10® berøre huden. Ta fingeren og pek ut sentrum av smerteområdet, og hold deretter instrumentet sentrert på det punktet.

Jeg trykte på STOP-knappen ved en feiltakelse under behandlingen. Hvorfor tar det så lang tid før DELAY-knappen slukker?
Delay-knappen lyser til den normale syklusen (88 sekunder) har blitt gjennomført. Deretter kan du starte den på nytt. Instrumentet trekker ikke strøm i denne nedtellingen.

Hvilke batterier er best å bruke til WARP 10®?
Man kan bruke vanlige AA-batterier, men vi rekommanderer at man bruker de NiMH oppladbare batteriene som følger med ved kjøp eller utlån av WARP 10®. Med de oppladbare batteriene kan man bruke WARP 10® ca dobbelt så mange doser og batteriene kan lades opp til 1000 ganger.

Hvor mange dioder har WARP 10®?
WARP 10® har 48 chipmonterte dioder for å avgi 50 mW/cm2 i et område på 10cm2. Den totale mengden energi som avgis i 10cm2 område, er lik 500mW.