Referanser dyr

730x310_bildspelsbilder7-0

PharmaLight har fått tillitt til å jobbe med mange av Sveriges ledende ryttere, deriblant store deler av landslagene i feltritt, dressur og sprangridning. Charlotte Haid Bondegaard, Minna Telde, Ulla Håkansson, Hannes Melin, Rose Mathiesen, Anna Hassö, Axel Olin, Stephanie Holmén, Dag Albert, Ludwig Svennerstål, Tove Melin, Amanda Börjesson, Christoffer Forsberg, Sofie Lexner, Nicole Holmén, Frida Mårtensson, Douglas Lindelöw, Filippa Börjesson.

 


Nils Christian Larsen:
Nils Christian Larsen bor på og driver gården Kronholt i Herning, Danmark. Han har ridd i utallige VM og Nordiske mesterskap.
Les mer om Nils Christian her


Camilla Wangen:

«Vil sende en takk til Pharmalight. Vi har nå kommet hjem fra Nordisk mesterskap for islandshester, hvor vi var så heldig å bli tatt ut med tre hester fra vår stall som skulle representere Norge. Alle tre hestene har fått gjevnlig oppfølging av Pharmalight! Nordisk resulterte i 1 sølv, 1 bronsje og 4 fjerdeplasser. Pharmalight er bare helt gull!!»

Mer om Camilla


Martin Rønnestad feb. 2015:

Godt å være hjemme igjen etter en vellykket helg på Arctic Equestrian Games. Etter mange måneder med rehabilitering var det godt å endelig kunne konkurrere med Svartur igjen. Konkurransen endte med en delt 2.plass og det får man si var et godkjent comeback.
Det var lenge usikkert om Svartur noen gang ville komme tilbake på banen igjen etter den alvorlig gaffelbåndskaden, men med hyppige besøk av Therese Holmgren med Pharmalight, viste det seg at skaden skulle ha en svært effektiv helingsprosess. Etter 6 måneder var Svartur friskmeldt og vi kan nå se fremover mot sesong 2015.
Pharmalight og strengt opptreningsprogram har vært den eneste behandlingen Svartur har fått og det har gitt resultater. Tusen takk Therese, og takk til Anne Wangen som formidlet kontakt mellom meg og Therese/Pharmalight!


Div. skader:

Åring med stort hematom hos Travtrener, Geir Vegard Gundersen
Veterinær, Norge:
Åringen hadde et stort hematom forårsaket av kraftig blødning i muskulaturen på høyre lår. Ingen tegn til ytre skade. Hesten var noe stiv i gangen, men ikke særlig smertepåvirket. Ventet en uke slik at den akutte blødningen stoppet. Etter en uke var det blitt enda større(på størrelse med en halv badeball)og strakte seg lengre ned på låret. Ultralyd undersøkelse viste et stort væskefylt hulrom med en del fibrin i randsonen. Tappet ut anslagsvis ca. 2-3 liter serøs væske.

Etter noen dager hadde kulen fylt seg litt opp igjen og ble tappet på nytt. Etter ytterligere 2-3 uker senere var hevelsen betydelig mindre, men det hadde dannet seg en kraftig hard, knudrete, kald randsone rundt hematomet. Vi var redde at dette kom til å bli en varig skjemmende forandring på hesten. Hesten ble derfor behandlet intensivt med hjelp av Pharmalight, og jeg må si med fantastisk godt resultat!

Therese, Pharmalight Norge:
Veterinær spurte om jeg kunne ta en titt på dette ødemet ca en måned etter at skaden hadde oppstått. Kulen var da hard og kald med en knudrete randsone.

Beh. 1- (fredag) Jeg behandlet ca 1 time med TT og SH programmet. Kulen var hard og kald.
Beh. 2- ( lørdag) Kulen var blitt klart varm og den hadde begynt å klø. Behandlet som dag 1.
Beh. 3 – (søndag)Det var det samme i dag, men den viste tegn til å bli mykere. Behandlet som dag 1.
Beh. 4 – (torsdag, mindre enn en uke) Kunne se en klar forskjell på størrelsen. Fortsatt varm, mykere og den klør. Behandlet som dag 1.
Beh. 5 – (3 uker senere pga ferie) Ødemet var stort sett helt borte. Man kan kjenne en liten knudrete masse som lett mykes opp etter 30 min behandling med TT

odem dag1

Dagen etter hendelse

odem beh1

Ved behandling nr.1

Ved behandling nr.4

Ved behandling nr.4

odem eft 4 beh

Ved behandling nr.5


Dansk Varmblod ridehest, 5 år
Hest kom in fra luftegård med hovent bein. Behandlet i 30 min. Føre og etter bild.
Undersøkelse hos veterinær dagen etter bekreftet sparkskade. All hevelse var borte så ultralyd undersøkelse var enkelt.

sparkskada hest før lys sparkskada hest eft 30 min lys


Dansk Varmblod ridehest, 7 år
Kronisk lymfangitt, 1,5 år gammelt. Det siste bildet er etter 2 behandlinger.

kronisk_lymfangit kronisk_lymfangit2

kronisk_lymfangit_etter_to_behandlinger


Dressurhest:

Vil begynne med å takke for fantastisk behandling av Queen med Tone Jørgensen. Queen responderte utrolig bra på behandlingen. Legger ved et klipp som viser første behandling hvor hun ble hun så avslappet at hun holdt på å legge seg ned flere ganger. For de som ikke kjenner dama så er hun en slik som ikke kan stå stille i mange minuttene av gangen. Hun sto og nøt behandlingen i over en time.

______________________________________

Gaffelbånskade:

For en stund tilbake fikk vi en melding (gjengitt med tillatelse):
«Hei 🙂 hesten til ei venninne av meg har dessverre fått en strekk og ble halt. Veterinæren kom frem til at det er utspringet til gaffelbåndet som er skadet. Han skal ha 2 mnd med leiing og kjøling. Så nå håper jeg pharmalighten viser seg fra sin beste side 🙂 Hvordan skal jeg gå frem med behandling 🙂 hvor mange sek, ganger om dagen osv?»

Etter råd fra oss om hvordan behandle slike skader med LED-lyset har vi fått disse tilbakemeldingene (gjengitt med tillatelse):
«hesten viser enorm bedring på kortere tid enn forventet! Ultralyden viste (etter kun 4 uker!) at senen var helt fin igjen. Ingen væskeansamling igjen!»
«Den ble jo sjekket 27.mai og forespeilet 2 mnd leiing. 29. juni viste ultralyden at senen var helt fin.Det tok altså mye kortere tid enn antatt!»
«Brukte lyset slik du forklarte hele perioden, og brukes fortsatt under de to siste ukene med hvile 🙂 »

Hesten har hele veien vært fulgt opp av veterinær og skal settes forsiktig i gang.

 

Les referanser fra Svenske toppryttere her