Mounty Horse and Sports

Cool + Press®

Rask lindring av smerte og innflammation/betennelsemounty_coolpress-300x251
• Forebygger skader og smerter
• Hurtigvirkende kylbehandling/ kjølebehandlinger av akutte skader
• Fysisk lymfedrenering/lymfedrenasje med justerbart trykk
• Ideell for behandling av stillestående hester med hovne ben
• Kan gi vekslende varme- og kjølebehandling
• Bærbar, ideell for behandling på trening/stevner
• Kan erstatte dyrere og med komplisert utstyr
• Perfekt supplement/komplettering for rehabilitering
• Produsert under vitenskapelig og teknisk tilsyn av Dr. Karsten Weitkamp på Telgte Veterinary Clinic

Se videoen om hvor enkelt, raskt og ukomplisert Cool+Press® Benbeskyttere fungerer

Cool+Press® Benbeskyttere kombinerer kontrollert kjøling og pulserende massasje, begge internasjonelt aksepterte former for behandling. Det kan brukes både på stillestående hester og hester i bevegelse. Disse benbeskyttere gir rask og effektiv behandling av smerte og skader som kan komme ved trening eller stevner. Dessuten kan man behandle i forebyggende hensikt. Det finnes mulighet for å variere mellom varmebehandlig og kjølende smertelindring. Derfor passer benbeskytterne spesielt bra for behandling av senskader, seneskjeder og ligament. Man kan i tillegg behandle hovne ben (ødem) og akutte skader Takket være at Cool+Press® Benbeskyttere har kompakt design og er bærbare kan de brukes med ulike/forskjellige innstillinger i stedet for kompliserte og dyre metoder. Systemet er batteridrevet og driftstiden er mellom 3-4 timer på en ladning.

mounty_coolpress_boot-200x200 mounty_coolpress_carpal-161x200 mounty_coolpress_hock-200x200

 

Systemet kan enkelt økes fra to til fire benbeskyttere, bakbensbeskytterne kobles enkelt inn ved manken via en avstengningsventil som fordeler lufttrykket bak. Systemet holdes sikkert på plass via en halekappe. Det finnes også tilbehør av beskytterne som er for behandling av haseledd, karpalledd og kjøling av høver.

 

Pris:
NOK 7840kr + moms & frakt (System med et par benbeskyttere)
NOK 10 240 + moms & frakt (System med to par benbeskyttere)

Warm Up®

warmupVed å bruke den komprimerende luftteknologien, hjelper Warm Up® hestens ryggmuskler å bli myke, varme og avslappet – før ridning. Warm Up® gir både massasje gjennom trykk og pulsering i en automatisk 4-fasesyklus

Warm Up® er med sin syklus med fire faser, like velgjørende som klassisk massasje. Massasjen begynner ved salleiet og fortsetter langs ryggmusklene/ryggmusklaturen. Først får hesten behagelig trykkmassasje. Så kommer en avslapningsfase, som følges av dyppulserende massasje som øker hestens sirkulasjon og på denne måten varmer opp ryggen. Dette avsluttes med en avslapningsfase. Så begynner hele syklusen om på nytt.

Se videoen som beskriver hvor lett denne revolusjonerende Warm Up fungerer

Avslapning og stimulering av ryggmusklene øker blodsirkulasjonen. Det innebærer at hestens muskler får oksygen og bidrar til å fjerne avfallsstoffer.

Massasjesekvensen styres av Mounty Massage® kontrollmodul, en godt testet enhet som ble utviklet under oppsyn av erfarne vetrinærer.
Et oppladningsbart 12 V batteri gir tilstrekkelig med energi for opp til tre timers bruk. Laderadapteren lader opp batteriet på kun en time.
Systemet kan også brukes koblet i en stikkontakt.

  • Oksygentilførsel til musklene er viktig for regenerering av muskelfibrer. Etter å ha brukt Warm Up® over en tid, vil du kanskje merke at hestens muskelmasse har økt.
  • Ved skader og opphold i trening, hjelper Warm Up® hesten å få tilbake muskelstyrke – uten stress.
  • Det finnes tre ulike massasjeinnstillinger tilgjengelige.
  • Warm Up® behøver ikke å vedlikeholdes. Leire og smuts/møkk/grus kan vaskes av fra utsiden med børste og vann.

Pris:
NOK 4490 + moms & frakt

warmup_elwarmup_3

 

 

 

 

 

 

Mounting Aid®

Opp i salen, mykt og lett
mounty_aid1Mounty har utviklet et automatisk støtte for en sikrere oppstigning på hesten. Dette er en verdensnyhet – der både hest og ryter drar nytte av den sikre teknikken i like stor grad. Flere rideanlegg av valgt å installere to eller tre støtter i anlegningenes sarger. Dette for å hjelpe rytterne til en høyere sikkerhet ved oppstigning, men også for å minske skadene forårsaket av påridning på paller eller andre løse gjenstander som brukes ved oppstigning.

Å stige opp i salen på vanlig måte, kan iblant negativt belaste hesten fysisk. Det har tidligere blitt gjort flere anstrengelser for å finne bra løsninger for sikker oppstigning, nå tilbyr Mounty en sikker, smidig og holdbar konstruksjon. Mounty har utviklet en automatisk hjelp ved oppstigning. Det er den først i verden som anses å være like bekvem for både hest og rytter.

Se videoen om hvor enkelt det er å stige opp med rett hjelpemiddel. Et hjelpemiddel som også tilbyr trening ved sargen for unghestene, da «trinnet» kan låses i felt ut stilling.

Med Mounting Aid® unngår man å anstrenge hestens rygg og man drar ikke salen skjevt. Det blir også mye lettere for rytteren å rolig sette seg ned i salen – den går opp automatisk etter bruk. Profesjonelle ryttere bruker i prinsipp alltid oppstiger. mountingAid_hemsidan1-300x195

• Unngår anstrengelse og smerte i hestens rygg
• Unngår og dra salen skjevt
• Slår seg sammen stille og forsiktig
• Ideell for følsomme hester
• God plass på ståplaten – forenkler oppstigningen
• Høyden på platen er justerbar
• Lett og installere og bruke
• Ingen deler som slites, ingen vedlikehold, ingen elektronikk
• Testet og rekommandert av «Deutsche Akademie des Pferdes» (FN)

Pris:
NOK 5400 + moms & frakt

 

Roll-Up®

Enkelt hjelpemiddel som ruller opp bandasjer raskt og holder smutsen/møkka borte.
Hestepasserens absolutte favoritt nr. 1.

• I salrommet eller på gårdsplassen
• I hestelastebilen, hengeren eller på stevneplassen

rollup4Fest først Roll-Up ® til veggfestet som følger med. Sett så den ene enden av bandasjen i sporet på spindelen. Dra bandasjen opp mot «armswitchen» – gjerne med begge hendene – for å aktivere den automatiske opprulleren. Bandasjen kommer nå å rulles opp så hardt som du ønsker. Smuss – f.eks sand og flis – kan enkelt børstes av bandasjen når den rulles opp på spindelen. Når bandasjen er rullet helt opp, bare slipp taket! Switch-armen faller ned og den kraftfulle motoren stenges automatisk av. Nå tar man bort den prydelige, raskt opprullede bandasjen fra spindelen og man kan begynne og rulle opp neste.

Drives enten på strøm eller fra et oppladbart batteri. Anti-tyveri beskyttelse.

Se videoen og lettere forstå hvorfor den «lille store favoritten» er så godt likt av hestepasserne som arbeider i konkurransestallene i Europa.

Hold hånden i enden av bandasjen, løft hånden så «switch-armen» aktiveres og bandasjen rulles opp svært raskt. Switch-armen rengjør samtidig bandasjen. På et spørsmål til hestepasseren om hva som kunne spare de for mye tid i arbeidet i stallene, kom «Mounty’s Roll Up®» høyt opp på listen over daglig brukte hjelpemidler.

Et justerbart feste kan kjøpes som gir mulighet ti lå bruke sin Roll-Up® nesten overalt.

Pris:
NOK 2150 + moms & frakt