Hvordan fungerer rødt og nær infrarødt lys som behandling?

prober_webDe lysbehandlingsinstrumentene som Pharmalight tilbyr sine kunder er effektive og lette å bruke. Innenfor områdene sårbehandling, ortopedi, fysioterapi, rehabilitering og mange andre, finnes nå muligheten for å framskynde tilhelingsprosessen. Det minsker risikoen for arrdannelse, gir raskere restitusjon, og får kroniske sår til å gro. Dette på en kostnadseffektiv måte. Les videre i menyen om de ulike behandlingsinstrumentene for å finne hvilke som passer deg best.

Hvordan Pharmalights LED lysbehandling fungerer
1. LED lysbehandling, fotobiomodulasjon, stimulerer produksjonen av ATP i mitokondrien

Mitokondrien har en viktig rolle i metabolismen, det produserer adenosintrifosfat (ATP). ATP brukes som energikilde i de fleste prosesser i cellene. Uten ATP slutter cellene å fungere. Økning av ATP-produksjonen gjør det lettere for cellene å ta opp næring raskere og kvitte seg med avfallstoffer. ATP gir cellene energien som driver den kjemiske reaksjonen i cellene. ATP-produksjonen øker gjennom lysbehandling ettersom koherent lys i optimal bølgelengde gir cytokrom b-strukturen energi så den kan donere større mengde elektroner til elektrontransportkjeden for å øke produksjonen av ATP.

2. LED lysbehandling, fotobiomodulasjon, snur celledødsprosessen og sikrer cellereperasjonen
Etter en skade når cellen raskt en tilstand der celledød er uunngåelig. Hvis man behandler med LED lysbehandling umiddelbart etter skaden har skjedd, kan denne prosessen snus gjennom at man øker ATP-produksjonen.

3. Cellulær regenerering
Når en celle er død, trenger kroppen nye celler til å erstatte skadede celler. Rød og nær infrarød lysbehandling hindrer overproduksjon av arrvev og gir raskere cellulær regenerering. Denne regenereringsprosessen er i alle celletyper. Når en celle har blitt styrket med lysbehandling, kan de gjenvinne normal funksjon og lage nye blodkar, nervevev, benceller, brusk etc. Lysbehandling (fotobiomodulasjon) forårsaker ikke cellulær overvekst eller kreft – cellene lades bare for å gjenvinne sin normale funksjon.

4. Tilheling av betennelse og økt lymfatisk aktivitet
Selv om betennelsen er nødvendig, kveler det cellen. Fotobiomodulasjon lysbehandling demper betennelsen og hjelper cellen å ta opp næringsstoffer og oksygen fra omkringliggende vev og blodkar. Lysbehandling lindrer ischemi og stopper kvelning av cellen. Ødem består i utgangspunkt av to komponenter: en del med væske som kan evakueres gjennom blodsystemet og en proteinholdig komponent som som skal evakueres gjennom lymfesystemet. Forskning har vist at lymfesystemets kardiameter og flyt i lymfesystemet kan dobles ved lysbehandling. Venøse og arterielle diameter kan også øke. Dette innebærer at begge komponentene av ødemet kan tømmes raskere for å minske hevelse.

5. Økt aktivitet i immunforsvaret
Nær-infrarødt lys har vist seg å øke immunforsvarets funksjon. Den eksakte mekanismen på hvordan dette skjer er ikke kartlagt, men en rekke studier har vist en systemisk effekt på pasienten hvor lysbehandling blir brukt. Det vil si at ved en lokal behandling av et sår med lysbehandling øker immunforsvaret generelt.

6. Fotobiomodulasjon lysbehandling øker blodtilførselen
Øker blodtilførselen til området ved å stimulere dannelsen av nye kapillærer og blodårer for å erstatte skadede celler. Dette framskynder tilhelingsprosessen ved å gi cellene mer oksygen og næring som trengs for å helbrede skadede celler. Den framskynder også fjerning av avfallsstoffer fra det skadede området. Lysbehandling har en vasodilaterende effekt.

7. Systemisk effekt og reduserer irritasjon av nervevev
Fotobiomodulsjon lysbehandling bidrar til å redusere irritasjon av nervevev og kan dermed redusere smerte. Det forekommer også en kraftig økning av endorfiner og serotonin, som gir ytterligere systemisk smertelindring og beroligende effekt. Dette har en stor betydning ved akutt og kronisk smertelindring.

8. Fotobiomodulasjon lysbehandling regulerer produksjonen av kollagen
Kollagen er et protein som er den viktigste byggesteinen i reparasjon av skadet vev og for å erstatte gammelt vev. Ved å øke og regulere produksjonen av kollagen dannes det mindre arrvev. Lysbehandling fører ikke til overproduksjon av kollagen- det hjelper cellene å produsere optimale nivåer som kreves ved tilheling.

Pharmalights lysbehandlinger:
• Klinisk bevist effekt
• Framskynder tilheling
• Stimulerer blodsirkulasjonen
• Økt bevegelighet/følelse
• Ingen kjente bivirkninger
• Økonomisk